Felvételi tájékoztató a 2016/2017. tanévre

A felvételivel kapcsolatos tudnivalók

Művészeti szakközépiskolánkba a 8. évfolyamot végzett, továbbtanuló diákokat várjuk. A 9-12 évfolyamokon az érettségi vizsgára készíti fel az iskola növendékeit. A párhuzamos oktatási rendszernek köszönhetően már a 9. évfolyamtól elsajátíthatják tanulók a művészeti tárgyakat, magas óraszámban, párhuzamosan a közismereti órák mellett. A sikeres érettségi vizsgával rendelkező diákok a 13. évfolyamon már csak szakmai tárgyakat tanulnak. A tanulmányok végén a szakiránynak megfelelő, államilag elismert, emelt szintű OKJ szakvizsga bizonyítványt szerezhetnek. A szórakoztató zenei (könnyűzenei) képzésben Magyarországon az emelt szintű OKJ bizonyítvány a legmagasabb szintű vizsgabizonyítvány, amely pedagógiai elméleti és gyakorlati ismereteket is tartalmaz, így ezzel a bizonyítvánnyal szakirányban középiskolai gyakorlati oktatóként is elhelyezkedhetnek azok, akik sikeres vizsgát tettek.

A művészeti oktatás keretében magasfokú elméleti és gyakorlati ismereteket sajátíthatnak el a tanulók, amely képessé teszi őket a választott szaknak megfelelő munkakörök ellátására, valamint a felsőfokú továbbtanulásra. A közismereti nevelési program felkészíti a tanulót az érettségi vizsgára, államilag elismert nyelvvizsga-, ECDL vizsgabizonyítvány megszerzésére, valamint felsőfokú intézményben való továbbtanulásra.

A jelentkezés módja: az egységes jelentkezési lap és a szakközépiskola saját jelentkezési lapjának kitöltése (az intézmény honlapjáról letölthető).

A jelentkezőknek nem kötelező részt venni a központi írásbeli felvételin. Az intézmény a tanulmányi eredményeket, valamint a művészeti ágnak megfelelő készségeket, képességeket vizsgálja.

Intézményünk a sajátos nevelési igényű tanulókat nem tudja fogadni.


Induló tanszakok a szakközépiskolában:

Tagozatkód: 001, 004
54 212 08 Szórakoztató zenész (billentyűs hangszerek, zongora, gitár, basszusgitár, dob, ének szakmairány)

Tagozatkód: 002
54 212 09 Táncos (Kortárs-, modern táncos szakmairány)

Tagozatkód: 003
54 211 04 Grafikus (alkalmazott grafikus)

Tagozatkód: 010
54 810 01 Fotográfus és fotótermék-kereskedő


Nyílt napok és felvételi tájékoztató:

2015. november 10. 10 óra Grafika (Székesfehérvár, Pozsonyi út 99.)

2015. november 11. 10 óra Zene, tánc, fotó (Székesfehérvár, Zrínyi u. 1/C.)

A felvételi elbeszélgetés, valamint a további nyílt napok időpontjait intézményünk honlapján teszi közzé. Felvételi tájékoztatót a nyílt napok alkalmával tartunk.


Alapfokú művészetoktatás

Az alapfokú művészeti iskolába a 6-22 éves diákokat várjuk, akik megismerkednének a zene-, tánc- vagy a képzőművészettel általános- vagy középiskolai tanulmányaik mellett.

Tanszakaink:

Zeneművészeti ágon: szintetizátor-keyboard, zongora, ének, dob, gitár, basszusgitár

Táncművészeti ágon: néptánc, balett

Képzőművészeti ágon: rajz-festészet

A beiratkozáshoz a jelentkezési lap letölthető az intézmény honlapjáról, vagy igényelhető a titkárságon.