Arany a modern táncok versenyén

Fejér Megyei Hírlap, 2017.03.08.

Budapest - A Gorsium Művészeti Szakgimnázium 13. osztályos, szakvizsga előtt álló diákjai szombaton Veszprémben a Connector Nemzetközi Táncversenyen vettek rész nagy sikerrel.

Modern tánc kategóriában két számmal indultak. A Hello című koreográfia 1. és a Monster koreográfia 2. helyet ért el. A kategóriában 5 csoportból sikerült az első két helyet elhozni a lányoknak.
A koreográfiákat Bokor Attila készítette. Szólóban Rácz Kitti saját koreográfiájával 3. helyet érte el Profi kategóriában.

A Modern Táncok Versenények kategóriagyőztese lett a csapat: Tombor Tímea, Bangala Andrea, Máté Nikolett, Rácz Kitti, Virth Dominika, Bali Boglárka, László Szimonetta, Harkányi Barbara   Fotó: Gorsium iskola
Két héttel ezelőtt pedig a Ritmuscsapatok Országos Modern Táncok versenyén, Soroksáron, Bangala Andrea 12. és Máté Nikolettel 10. évfolyamos tanulóval kiegészülve a Slow down című koreográfia 1. helyet szerezte, melyet Tombor Tímea készített és 2. helyet érték el a már előbb említett Monster című számmal. Ezen a versenyen szólóban Rácz Kitti 1. helyet ért el, mögötte 2. helyen Bali Boglárka végzett, aki egy különdíjat is elhozott a legjobb koreográfiáért, amit Tombor Tímea készített.
A lányok a csoportos és egyéni számaikkal is kvalifikációt nyertek a Horvátországban megrendezendő nemzetközi modern táncversenyre, Zágrábba.

Házi Péter